Filled Under: , , , , , , , ,

Care sunt beneficiile caiselor

Nu mai este mult şi vei putea consuma în voie aceste fructe micuţe şi pufoase. Ce nu ştiai însă, este că pe lângă hidratare, vei avea parte şi de o mulţime de alte beneficii din partea acestora. Uite la ce ne referim!
Valoare nutritivă:
1 caisă este o sursă bogată de beta-caroten și fibre solubile, în special pectină. Aceasta conţine, de asemenea, fier şi potasiu.
Efecte benefice:
Caisele pot preveni cancerul pulmonar. Se pare că au un nivel mare de beta-caroten, cunoscut că previne diverse forme ale cancerului, în special pe cel pulmonar, şi că reduce riscul dezvoltării anumitor boli de inimă.
Beta-carotenul este transformat de organism în vitamina A, vitamină care previne nictalopia (orbirea de noapte), dar necesară şi pentru creșterea și dezvoltarea celulelor, şi menţinerea sănătăţii pielii, părului şi unghiilor, dar şi al gingiilor, glandelor, oaselor și dinților.
Caisele oferă şi potasiu, ce are un efect pozitiv în scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, ajută şi la menținerea nivelului optim de lichide, promovează metabolismul propriu și funcțiile musculare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu