Filled Under: , , , , , ,

Sfaturi pentru un păr strălucitor cu volum

Nu e deloc complicat să ai un păr strălucitor, dacă ești atentă la micile detalii pe care ți le dezvăluim în cele ce urmează.

Mănâncă pește și nuci
Peștele  și nucile, bogate în acizi grași omega 3, te ajută să menții părul strălucitor în mod natural. De asemenea, legumele cu frunze, fasolea și morcovii contribuie la aspectul sănătos al „coamei” tale. Atenție la dietele care vizează pierderile rapide de kilograme. Carențele de vitamine și minerale duc la păr casant și tern.

Spală-te cu apă călduță
Când te speli pe cap, folosește apă călduță. Cea fierbinte îți elimină total de pe firele de păr uleiurile naturale protectoare. Tot pentru a nu degresa total părul, folosește șampoane blânde, cu pH neutru.

Repară vârfurile despicate cu proteine
Vârfurile despicate sunt o consecință a agresiunilor fizice sau chimice asupra părului – permanent, vopsea, periat frecvent șamd. Din fericire, există balsamuri cu proteine, care ”repară” problema. Din păcate, ”reparația” ține doar până la următoarea spălare...

Nu trata mătreața cu uleiuri
Ai crede că mătreața este un soi de piele uscată, descuamată, și crezi că e o idee bună să-ți masezi scalpul cu uleiuri, ca să scapi de necaz. Ei bine, nu-i așa. Numai șampoanele anti-mătreață funcționează...

Nu-ți ține părul prea strâns
Coada de cal, codițele împletite fac parte din stilul tău personal, dar atunci când sunt prea strânse, duc la păr casant și afectează rădăcinile. Mai ales, nu purta părul în codițe zi și noapte! Dacă ai coafură rasta, asigură-te că micile împletituri sunt mai largi la nivelul rădăciii. Dacă ai extensii, dă părului tău un respiro după 3 luni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu