Filled Under: , , , , , , , ,

Google pregateste un ceas cu Android

După zvonurile conform cărora Samsung şi Apple ar lucra la un ceas inteligent, se pare că şi Google ar cocheta cu ideea de a rula un sistem de operare pentru terminale mobile pe un astfel de accesoriu vestimentar.

Spre deosebire de ochelarii Google Glass, care sunt dezvoltaţi în cadrul X Lab, acolo unde se nasc şi sunt testate cele mai îndrăzneţe idei ale companiei, acest ceas ar fi dezvoltat chiar de divizia Android. Google are un brevet pentru un ceas inteligent cu ecran dublu şi interfaţă interactiva de control încă din 2011, iar faptul că de dezvoltarea lui se ocupă divizia Android ne spune că acesta ar putea ajunge pe piaţă mai repede decât Google Glass.

Trebuie menţionat că Motorola, acum parte componentă a companiei Google, a dezvoltat un ceas inteligent ceva mai simplu. MOTOACTV este bazat pe un procesor Texas Instruments OMAP 3 tactat la 600 MHz, o memorie RAM de 256 MB, 8 GB de stocare internă, GPS şi o versiune specială de Android 2.3.4, care oferă aplicaţii de monitorizare a activităţilor sportive şi un player audio.

Sursa acestei noutăţi este Financial Times, însă în acest moment nu există nici un indiciu suplimentar despre posibila dată de lansare a acestui produs, asta în eventualitatea în care acesta va fi considerat apt de a da ochii cu publicul cumpărător.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu