Filled Under: , , , , , , ,

Factori care te imbatranesc odata cu timpul

Orice organism are nevoie de somn pentru refacerea celulor sanguine si ale pielii. Sunt recomandate pana la 7-8 ore de somn pe noapte; mai putin de atat si risti sa arati obosita, deoarece ridurile si liniile de pe fata devin mai vizibile de la nesomn. Incearca sa fii in pat pe la ora 23.00, astfel incat, in dimineata urmatoare, sa arati si sa te simti odihnita.

Vitamina C protejeaza colagenul, acel tesut care tine pielea ferma si intinsa. De aceea, e bine sa consumi alimente bogate in vitamina C, gen rosii, broccoli, kiwi, cartofi dulci si citrice. Doza recomandata e de 60 de miligrame zilnic, echivalentul unei portocale.

Trist, dar adevarat: traim intr-o lume in care pana si aerul pe care-l respiram este o amenintare pentru pielea noastra. Poluarea este un mare dusman, care ne "imbraca" in murdarie, astupand porii pielii. Din nou, ne salveaza cremele si produsele de machiaj cu protectie UV si antioxidanti, precum si respectarea ritualului de spalare si curatare a tenului, in fiecare dimineata si seara.

Specialistii sustin ca jumatate din declinul fizic, inclusiv ridurile si liniile fine de la nivelul pielii, este rezultatul inactivitatii. Exercitiile fizice au efecte benefice asupra sistemelor muscular, cardio-vascular si imunitar. S-a demonstrat ca 30-40 de minute de exercitii moderate pe zi amana procesul de imbatranire. Plimbarile, gradinaritul, chiar si spalatul masinii, pot fi considerate activitati "anti-ageing".

Inevitabil, stresul face parte din programul nostru zilnic, dar cand depaseste limita suportabilului, pielea noastra are de suferit. Stresul continuu cauzeaza reactii chimice in organism care afecteaza aspectul pielii, atacand in primul rand colagenul. De aici, imbatranirea prematura si ridurile inainte de vreme. Incearca sa te de-stresezi, sa-ti gasesti o ocupatie care sa te relaxeze - yoga, gradinarit, plimbari etc.

Consumul excesiv de alcool poate duce pe termen lung la piele rosie si "incretita". Gandeste-te ca pentru fiecare noapte in care bei prea mult, organismul tau trebuie sa munceasca din greu ca sa elimine toxinele. Poti sa mai repari putin situatia daca in dimineata de dupa "noaptea de betie", consumi multa apa si iti aplici pe fata o masca hidratanta.

Chimicalele din tigari ataca mineralele si vitaminele pielii, care astfel se deshidrateaza si se rideaza mult mai usor. Ideal ar fi sa te lasi de fumat, dar daca nu te simti in stare, alternativa (e drept, mai putin eficienta) este sa cresti consumul de vitamina A, C si E, consumand alimente bogate in antioxidanti, cum ar fi coacazele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu