Filled Under: , , , , , , , ,

Dureri de spate? Ce trebuie facut

Conform unei statistici a Ministerului Sanatatii, aproximativ jumatate din populatia Romaniei sufera de afectiuni ale coloanei vertebrale si 6 din 10 adulti acuza dureri de spate mai mult sau mai putin severe. Herniile de disc, spondilartropatiile si degenerarile sacroiliace sunt cele mai frecvente patologii ale coloanei vertebrale, care necesita proceduri eficiente de tratament. Incepand de acum, pentru a trata aceste patologii ale coloanei vertebrale, romanii pot apela la epiduroscopie, o procedura minim invaziva, realizata prin ablatie cu laser.

"Spre deosebire de interventiile clasice, epiduroscopia esteminim invaziva, iar pacientul merge acasa in aceeasi zi.Procedura implica anestezie locala, iar cateva dintre afectiunile tratate sunt herniile de disc, discopatiile lombare, cicatricilor post-operatorii lombare si durerile de spate cronicepremergatoare herniilor de disc. Interventiile de astazi au fost un succes si speram ca acest tip de tratament sa fie accesat de cat mai multe persoane, date fiind numeroasele avantaje pe care le aduce", a declarat dr. Ovidiu Nicolae Palea, medic ATI si terapia durerii.

Epiduroscopia (endoscopia canalului spinal) este ointerventie endoscopica moderna si eficienta, folosita pe de o parte ca metoda de diagnosticare, prin vizualizarea patologiei in timp real, iar pe de alta parte ca modalitate de tratament al afectiunii prin ablatie cu laser. Realizata din primele stadii, aceasta procedura poate controla durerea inainte de instalarea cronicizarii.

1 comentarii:

  1. Intr-adevar metoda prezentata de domnul dr. Ovidiu Palea este eficienta.
    Duc de mult timp o hernie de disc lombara L4-L5, durerile radiate pe piciorul stang erau mari, ajunsesem in pragul operatiei.
    Dupa doua astfel de interventii (neinvazive) la clinica Provita/dr. Ovidiu Palea mi-am revenit destul de bine, duc o viata normala (sigur fara miscari gresite sau ridicari de greutati mari).
    Recomand aceasta metoda tuturor celor care inca nu s-au hotarit sa se opereze.

    RăspundețiȘtergere