Filled Under: , , , , , , , , , ,

Curiozităţi Absurde din intreaga lume

Lumea e plină de lucruri bizare, de legi absurde sau de obiceiuri ciudate. De la corpul uman până la fenomenele meteo stranii, mii de ciudăţenii ne pun pe gânduri sau ne fac să zâmbim.
CURIOZITĂȚI ALE CORPULUI UMAN

Omul e o maşinărie plină de taine şi ciudăţenii, pe care ştiinţa nu le poate explica întru totul.

► Ştiai că poţi supravieţui, chiar dacă îţi lipsesc anumite organe precum unul dintre rinichi sau unul dintre plămâni? De asemenea, poţi să trăieşti fără splină, fără 80% din intestine sau fără 75% din ficat.

► N-ai spune, dar cel mai puternic muşchi cu care eşti înzestrat e limba. Ca şi degetele, limba are o amprentă unică, după care poţi fi identificat.

► Acidul din stomac este atât de puternic încât poate descompune lamele de ras făcute din oţel. Astfel că celulele care protejează stomacul de acid trebuie să se înnoiască o dată la trei, patru zile.

► Ai încercat vreodată să îţi atingi cotul cu nasul? Ei bine, se pare că este imposibil. Şi tot imposibil este să strănuţi cu ochii deschişi.

LEGI ABSURDE, VECHI SAU ACTUALE

► Parlamentul Marii Britanii a interzis Crăciunul în anul 1647. Puritanii considerau că fiecare zi este sfântă şi nu li se părea normal să sărbătorească una singură. Tot ei au interzis şi colindele de Crăciun, pentru că nu se potriveau cu atmosfera de sărbătoare.

► În anul 1935, Guvernul României a introdus o lege prin care personajul de desene animate Mickey Mouse a fost interzis pe motiv că era atât de urât încât speria copiii.

► În Elveţia este ilegal să trânteşti portiera maşinii, ca să nu îi deranjezi pe cei din jur.

►  În Myanmar este ilegal să accesezi internetul. Oricine o face ajunge să stea ani buni după gratii.

► Statul Carolina de Nord interzice înjurăturile în prezenţa... morţilor.

► Este ilegal să mori în Casa Parlamentului din Londra. Teoretic, cine moare în Parlament ar trebui îngropat sub însemnele regale.

FENOMENE STRANII

► Mingile de foc din Thailanda

Mii de oameni se adună, spre sfârşitul lunii octombrie, pe malurile râului Mekong, în Thailanda şi Laos. Noaptea, se văd sfere de foc care se ridică din apă şi se pierd în văzduh. Spectacolul e o minune a naturii pe care ştiinţa nu o poate explica. Cercetătorii cred că se ridică bule de gaz metan de pe fundul râului şi se aprind în contact cu aerul, dar teoria lor este greu de crezut.

►  Miracolul lui Moise

Un fenomen uluitor se petrece de două ori pe an în Coreea de Sud. Pentru o perioadă scurtă de timp, de numai câteva ore, o limbă de pământ lungă de aproape trei kilometri se ridică deasupra mării între insulele Jindo şi Modo. Mii de oameni se înghesuie să păşească pe podul de pământ, precum evreii lui Moise din Biblie.

► Ploaia roşie

Locuitorii din Kerala, o regiune din sudul Indiei, au fost de-a dreptul îngroziţi de ploaia roşie care a căzut din cer timp de aproape două luni, în 2001. Savanţii au analizat apa la microscop şi au găsit globule roşii, asemenea celulelor sangvine, dar lipsite de ADN. Globulele par să fie de origine extraterestră.

► Vibraţii paranormale în Bucegi

Masivul Bucegilor s-a cutremurat timp de aproape o lună în anul 1993. Localnicii auzeau tunete înfundate din adâncuri şi apoi simţeau cutremurele, de intensitate mică sau medie, dar deosebit de frecvente, uneori şi câte zece pe zi. În Vrancea sunt cutremure mici zi de zi, dar munţii Bucegi au o structură deosebită, sunt mai stabili şi se cutremură foarte rar. Oamenii de ştiinţă nu au putut explica activitatea seismică stranie din 1993, dar au descoperit că apar radiaţii puternice pe crestele Bucegilor, în unele zone.

► "Plouă cu broaşte!"

Nu e doar o expresie. Fenomenul e real şi s-a înregistrat în mai multe regiuni de pe glob, din California până în India. Se crede că tornadele puternice pot ridica în văzduh tone de apă, cu tot cu vieţuitoarele din oceane sau din lacuri. Astfel că, uneori, plouă cu broaşte sau cu peşti. Dar explicaţia ştiinţifică are o hibă: tornada ar trebui să ridice în aer tot ce găseşte în cale la suprafaţa apei, inclusiv păsări, reptile, vegetaţie, nu doar peşti sau numai broaşte.

MISTERE DIN LUMEA ANIMALELOR

► Albinele produc singura hrană din lume care nu se strică: mierea!

► Un şobolan poate rezista fără apă mai mult timp decât o cămilă.

► Pisicile au peste 100 de corzi vocale, pe când câinii au numai zece.

► Un melc are aproape 25.000 de dinţi.

► Girafa îşi poate curăţa urechile cu limba.

► Furnicile nu dorm niciodată, nici noaptea, dar dimineaţa le place să se întindă ca să se dezmorţească.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu