Filled Under: , , , , , ,

Cum tai ceapa fara sa iti dea lacrimile?

Ceapa este unul dintre putinele lucruri din lume care te poate face sa
plangi fara sa fii trist. Te invatam cum sa nu mai versi lacrimi in
bucatarie atunci cand trebuie sa toci ceapa pentru retetele preferate.
 Ascute cutitul inainte sa toci ceapa


Pentru ca taie mai bine si tocatul va fi mai usor si mai rapid, dar asta nu inseamna decat ca vei lacrima o perioada mai scurta de timp.

Inmoaie ceapa in apa

Curata ceapa, taie-o in jumatate si tine-o in apa rece timp de o ora inainte sa o toci. Rezultatul? Vei varsa lacrimi mai putine, dar nu vei scapa de tot de ele. In plus ceapa va fi apoasa si va trebui sa o usuci bine daca vrei sa o calesti.

Ingheata ceapa

Curata ceapa si pune-o in congelator pentru o jumatate de ora inainte sa o toci. Rezultatul e spectaculos. Nicio lacrima! Singura problema e ca vei avea o ceapa care nu poate fi adaugata imediat in mancaruri, pentru ca e inghetata si rece.

Taie codita dupa ce toci ceapa

Atunci cand cureti ceapa ai grija sa nu ii indepartezi decat mustatile si sa lasi codita (usor uscata) intacta, chiar si cand o tai in jumatati. Metoda pare sa functioneze si sa nu te faca sa lacrimezi prea mult si nu e nevoie de pregatiri in avans.

Pune sare pe lama cutitului

Metoda da rezultate modeste asupra cantitatii de lacrimi pe care o vei varsa. In schimb, te vei alege cu o ceapa inmuiata din care va iesi aproape toata apa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu