Filled Under: , , , , , ,

Cum ne face mai energici ginsengul?

Luat pe o perioadă mai lungă de timp, ginsengul poate fi un bun aliat împotriva oboselii care apare la pacienţii ce suferă de cancer, arată un studiu recent realizat.
Cercetătorii au descoperit că dozele de ginseng, luate pe o perioadă de două luni, ameliorează semnificativ starea de oboseală a pacienţilor.
Studiul a fost realizat pe 340 de pacienţi care făceau tratament împotriva cancerului sau care l-au terminat, dintre care 60% sufereau de cancer mamar.
În fiecare zi, o parte dintre participanţi au primit capsule placebo, în timp ce ceilalţi au luat capsule ce conţineau rădăcină de ginseng.După doar patru săptămâni de tratament, pacienţii care au primit capsule cu rădăcină de ginseng au început să se simtă mai bine, starea lor de oboseală fiind mult mai mică decât a celor care au primit capsule placebo.,,Încă de la începutul studiului, starea de oboseală a pacienţilor a fost calculată pe o scară de 100 de puncte. După doar patru săptămâni de tratament s-au observat beneficiile pe care le-a adus ginsengul, însă după opt săptămâni starea de oboseală s-a redus cu cu aproximativ 20-30 de puncte. Având în vedere că boala este o experienţă cronică de stres prelungit, remediile care reduc oboseala sunt de mare ajutor”, a afirmat Debra Barto, medic la Centrul Clinic de cercetare a cancerului ,,Mayo” din SUA.
Folosit de mult timp în medicina tradiţională chineză, ginsengul este considerat ca fiind unul dintre remediile care oferă energie organismului, în special pe perioada bolii sau în cea de convalescenţă.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu