Filled Under: , , , , , , ,

Area 51 un loc pentru ozn-uri

Situată în deşertul Nevada în apropierea lacului sărat Groom Lake, Area 51 este una dintre cele mai faimoase  baze militare din lume. Deşi puteţi vedea clădirile complexului în imagini prin satelit, acesta nu apare pe nici o hartă publică a  guvernului SUA.
Timp de decenii, susţinătorii teoriei conspiraţiei şi OZN-urilor au speculat faptul că, americanii utilizează Area 51 pentru a face experimente pe extratereştrii şi pe navele spaţiale ale acestora.
Legenda datează din anii ’40, când la Roswell, New Mexico a fost reperat ceva ce semăna izbitor cu o “farfurie” zburătoare. Potrivit documentelor, niciodată confirmate de guvernul american, în carcasa aparatului de zbor ar fi fost găsite corpurile a doi extratereştri, care ar fi fost transferate şi conservate în laboratoarele secrete aflate în incinta bazei militare secrete.
Alţii susţin ca aselenizarea a avut loc chiar acolo,în deşertul Nevada.  Scepticii ar putea găsi toate acestea greu de crezut, dar dacă toate aceste teorii sunt false, atunci ce se întâmplă cu adevărat în Area 51?
De-a lungul anilor, CIA, US Air Force şi compania aerospaţială Lockheed Martin au folosit Zona 51 pentru zborurile de încercare ale aeronavelor experimentale (aka “black aircraft”).
Potrivit unor documente declasificate în 2007, în anii 1950 şi 1960 Area 51 a găzduit un program  top-secret  în era Războiului Rece. Acesta era cunoscut sub numele de Oxcart, şi a avut drept scop dezvoltarea unui avion de spionaj care ar fi nedetectabil în aer şi ar putea fi utilizat pentru colectarea de informaţii secrete.
Rezultatul a fost Arhanghelul-12, sau A-12, care putea zbura la viteze de mai mult de 2.000 de mile (3.218 km) pe oră şi făcea fotografii clare ale obiectelor pe sol de la o altitudine de peste 27.000 de metri.
 De la sol, o astfel de aeronavă experimentală zburând la viteze Mach-3, fără îndoială, le-a format unor oameni  ideea de nave spaţiale extraterestre. Asta explică de ce atât de mulţi oameni au raportat OZN-uri pe cerul din Nevada de-a lungul anilor.
 Aceste observaţii împreună cu secretul ce înconjoară lacul Groom Lake, au dat naştere zvonurilor legate de Area 51 şi au ajutat la crearea unui aer de mister pe care îl are şi în ziua de azi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu